Waterstofauto de toekomst?

Waterstofauto de toekomst?

In het onderzoeken van de mogelijkheden van de waterstofauto worden jaarlijks honderden miljoenen euro’s gepompt. De reden hiervoor is dat dit innovatieve product de wereld letterlijk zal gaan veranderen. De waterstofauto zal wel belangrijk zijn, omdat al dit geld er jaarlijks ingepompt wordt. Dat is het zeker. De reden hiervoor is dat de waterstofauto ervoor gaat zorgen dat het milieu veel minder verwaarloosd zal gaan worden. Door de verlaagde CO2-uitstoot bestaan er minder gevaren voor de ozonlaag waardoor het leven op aarde zoals het op dit moment is nog de komende jaren verder zal kunnen gaan leven.

Rijden van een waterstofauto

Het rijden in een waterstofauto heeft dan ook niet alleen op korte termijn een goede oorzaak voor de wereld. Juist wanneer er op lange termijn door iedereen in dergelijke auto’s gereden zal gaan worden, dan zal de wereld er een stuk rooskleuriger uit gaan zien. Met de waterstofauto zal men uiteindelijk ervoor moeten gaan zorgen dat de wereld er hetzelfde uit zal gaan zien voordat de mens gebruik gingen maken van de benzinemotor. Ondanks dat dit niet op korte termijn zal gaan lukken, omdat er in het begin nog te weinig auto’s zullen zijn en er nog enkele jaren overheen zal moeten gaan alvorens wij daadwerkelijk de lucht gezuiverd hebben, zal dit binnen honderden of misschien zelfs tientallen jaren een dusdanig effect op het milieu hebben dat deze voor een groot deel weer normaal zal gaan zijn. Dit allemaal door de waterstofauto.

Toch wordt er veel vooruitgang geboekt met de waterstofauto. Stapvoets komen steeds meer resultaten uit de onderzoeken waardoor er langzamerhand bekend wordt hoe de auto het beste op de markt gebracht kan gaan worden. Kijkend naar de hybride voertuigen welke de laatste jaren gelanceerd zijn, dan kan men zien dat er nog weinig verkocht worden. Dit is ondanks het grote effect dat deze op het milieu zullen hebben. De reden hiervoor is dat hybride auto’s vaak niet zo hard zullen gaan als normale auto’s. Daarnaast gaan zij veel minder kilometers mee. De waterstofauto moet dit zien te overtreffen om hierdoor een zo groot mogelijk effect te hebben. Hierom duren de onderzoeken hiernaar nog enkele jaren.

Wanneer de waterstofauto er uiteindelijk echt zal gaan komen is op dit moment nog niet bekend. Doordat er mondjesmatig vooruitgang geboekt wordt zal het nog een aantal jaar gaan duren. Toch zijn er steeds meer onderzoekers die zich met dergelijke onderzoeken bezighouden en ook komen er steeds meer investeerders voor deze markt. Het probleem hierbij is echter dat de huidige autofabrikanten hier niet altijd even blij mee zijn. Zij financieren liever niet dergelijke onderzoeken, omdat zij hiermee hun eigen compagnons in de weg zitten; de tankstations. Hierdoor kan het nog langer gaan duren voordat de waterstofauto er zal gaan komen.

Waterstofauto: de toekomst

Wanneer de waterstofauto eenmaal gelanceerd zal gaan worden, dan zal het resultaat dat hiermee geboekt gaat worden welzeker goed uitpakken. Dit hangt echter nog wel af van de technieken die hiervoor gebruikt gaan worden. De onderzoekers kijken nu nog tegen twee punten aan: gaan wij een techniek bedenken om de huidige voertuigen aan te passen of komen er speciale voertuigen op de markt?

Wanneer men een gehele nieuwe auto moet aanschaffen, dan zullen de verkoopcijfers flink tegenvallen. Net als bij de hybride auto zullen er in het begin weinig voertuigen verkocht gaan worden. Het is dus noodzaak om met de huidige onderzoeken ervoor te zorgen dat de waterstofauto nog unieker wordt dan op dit moment het idee is. Zo moeten deze gelijk aan of beter zijn dan de normale auto’s. Zo zal de snelheid van de auto hierbij een grote rol spelen. Daarnaast zal ook het aantal jaar dat de waterstofauto mee zal gaan een rol spelen hierbij. Slechts kosten besparen op de brandstof en het beter maken van het milieu zijn voor de mens geen goede argumenten, zoals in het verleden gebleken is. Toch zal de waterstofauto er ooit gaan komen. Wanneer deze eenmaal komt is voorlopig nog niet duidelijk. Wat zeker is is dat deze bij het uitkomen ervoor moet gaan zorgen dat wij als mensen een stuk milieuvriendelijker te werk zullen gaan, dankzij de waterstofauto.

Terug naar overzicht