Reclame rijden

Reclame rijden

Reclame rijden, wat wordt er mee bedoeld? Dat er geld verdient kan worden zonder extra moeite... Het is namelijk mogelijk om jouw auto beschikbaar te stellen voor reclame. Een bedrijf zal dan reclame plaatsen op jouw auto en hierdoor verander jij eigenlijk in een rijdende billboard. Wanneer jij veel op de weg bent en dan ook nog eens op plekken waar er veel verkeer is, dan kan het al heel snel behoorlijk interessant worden. Maar kan iedereen zomaar reclame op zijn/haar auto plakken en verwachten dat er geld mee verdient gaat worden? Wij vertellen je in dit artikel alles over reclame rijden!

Auto veranderen naar een reclamebord

Ook hier zijn er verschillende niveaus van reclame. Er kan namelijk gekozen worden om de gehele auto te bestickeren of bijvoorbeeld maar een klein stickertje aan de zijkant van de auto te plakken. Wanneer je als particulier je auto laat bestickeren en je niet werkzaam bent bij desbetreffende organisatie, dan wordt er gespreken van 'reclame rijden'. Een groot deel van de auto's die je ziet zijn namelijk wel van werknemers van de organisatie die er op afgebeeld staat. 

Hoe werkt reclame rijden?

Wil jij als particulier gaan reclame rijden? Dan zitten er wel een aantal eisen aan verbonden. Wanneer je je aanmeld bij een organisatie dan willen zij eerst wat informatie van jou hebben. Er wordt gevraagd naar welke auto je rijd, waar je rijd, wanneer je er rijd en hoe vaak je er rijd. Hiernaast mag je ook aangeven waar je de eventuele sticker op de auto wilt hebben, je geeft dus eigenlijk aan welk stuk van de auto je verhuurt. Op basis van deze vraagstukken en jou gegeven antwoorden wordt een profiel gemaakt en kijken ze of het een 'match' is.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld vinden dat je een te oude auto hebt en het hierdoor niet representatief genoeg is of dat je rijd op plekken die totaal niet relevant zijn voor dat bedrijf. Stel dat de auto wel representatief genoeg is, dan wordt er nog gekeken naar jou rijgedrag. Wanneer je een sticker op de auto hebt laten zetten en je gaat vervolgens als een maniak door het verkeer heen, dan is dat natuurlijk slechte reclame. 

 

Terug naar overzicht