Elektrische auto kopen

Elektrische auto kopen

Een elektrische auto kopen is niet gemakkelijk. Het is een relatief nieuw product en veel informatie is er nog niet beschikbaar. Tenminste niet vergeleken met een “normale “auto. Als je die een zoekt dan vindt je op elke hoek van de straat een autohandelaar die je wel wil helpen. Of iemand uit je directe omgeving zoals bijvoorbeeld je zwager die veel verstand van auto’s heeft en je wel wil adviseren bij je aankoop. Bij een elektrische auto kopen ligt dat geheel anders. Natuurlijk zijn er wel mensen die van een elektrische auto hebben gehoord. En er zijn er ook wel die weten dat een elektrische auto kopen goed is voor het milieu. Maar je echt advies geven zal moeilijk worden. Er rijden immers nog maar een enkele tienduizenden elektrische auto’s over de Nederlands wegen. Dit is ondanks het feit dat de Nederlandse regering de verkoop van elektrische auto’s stimuleert.

Momenteel weinig elektrische auto’s

Wat voor veel mensen het elektrische auto kopen nog wat problematisch maakt is de actieradius van de meeste elektrische auto’s. Op het moment is de actieradius zon 400 kilometer. Wanneer je regelmatig een flinke rit wil maken moet is een elektrische auto kopen wellicht nog niet verstandig. Ik zeg er bij “nog niet”. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar snel op. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat de meest autoritten (80%) 30 kilometer of minder zijn. Een ander probleem is het aantal oplaadpunten in Nederland. Je kan wel een elektrische auto kopen maar moet ook wel een netwerk van oplaadpunten voorhanden hebben. De overheid stimuleert het installeren van deze oplaadpunten door hier flinke subsidies aan te koppelen.

Beperkingen bij elektrische auto kopen

Op dit moment zijn er nog niet veel particulieren die een elektrische auto kopen. De beperkingen zoals hierboven aangestipt zijn nog te groot. De verwachting is wel dat het binnen zeer korte tijd voor de meeste van deze hindernissen een oplossing zal worden gevonden en dat een elektrische auto kopen een goed alternatief is. Voor bedrijven en de overheid is een elektrische auto kopen nu al vaak een reëel verhaal. De subsidies en kortingen maken een groot verschil. Bovendien profiteert een bedrijf van het “groene imago” wat ze krijgen door gebruik van een elektrische auto kopen.
 

Terug naar overzicht