Elektrisch rijden

Het elektrisch rijden wordt steeds populairder. Was de keuze voor elektrische auto's eerst nog erg beperkt, de afgelopen jaren is er enorm veel veranderd. Er komen steeds meer elektrische auto's (zie energie51 voor alles wat u moet weten over de elektrische auto) op de markt. Toch is de markt nog niet voor iedereen toegankelijk. Een goede reden hiervoor is bijvoorbeeld dat de tweedehandse elektrische auto markt nog niet zo groot is als die van de reguliere benzine en diesel auto's. Is elektrisch rijden nou echt zo veel voordeliger of blijkt dit toch een fabel te zijn? 

Elektrisch rijden, wat is het? 

Er zijn verschillende type auto's die ieder weer wat unieks hebben met betrekking tot het elektrisch rijden. Er zijn namelijk hybride auto's, hybride plug-in auto's, Elektrische auto met range extender en de volledig elektrische auto's. In de toegevoegde artikelen leggen wij je duidelijk het verschil uit. Naast de elektrische auto's heb je ook nog de waterstofauto die enigszins toch een beetje elektrisch is. Dit komt doordat de waterstofauto in de brandstofcel waterstof en zuurstof samen voegt tot water en hierbij kom uiteindelijk weer elektriciteit vrij. 

Elektrisch rijden betekent dus dat je rijdt op een elektrische motor en niet op een benzine of diesel motor. Een elektrische motor wordt ook wel een 'elektromotor' genoemd. Doordat het elektrisch rijden nog redelijk nieuw is en in veel landen de infrastructuur hier (nog) niet op gemaakt is, kan het zijn dat je een lange route vooruit moet plannen. Waarom? Omdat er nog niet bij ieder tankstation laadpalen staan voor het geval dat de accu leeg dreigt te raken. Gelukkig worden de elektrische auto's wel steeds beter, daar waar de actieradius 150km was, hebben de nieuwere varianten al een actie radies van 450km +. Hoe groter het actieradius des te makkelijk het wordt om de infrastructuur hier op te bouwen.