Besparen op brandstofkosten

Besparen op brandstofkosten

In Nederland alleen zijn er al 8,5 miljoen personenauto’s, van die 8,5 miljoen wilt waarschijnlijk een percentage van minimaal 90% wel weten hoe zij kunnen besparen op brandstofkosten. Ook voor bijvoorbeeld logistiek bedrijven is het van groot belang om een plan rondom de brandstofkosten te hebben. Je leest hier een aantal tips over het besparen op brandstofkosten. 

Tankgedrag

Er kan enorm veel bespaart worden op brandstofkosten wanneer er goed wordt nagedacht over jou tankgedrag. Met tankgedrag bedoelen wij of er rekening gehouden wordt waar er getankt wordt. Wanneer je rekening houdt dat je bijvoorbeeld niet langs de snelwegen tankt, dan merk je de besparing op de brandstofkosten al direct! 

Voor bedrijven is dit nog veel interessanter, wanneer het personeel geen goed tankgedrag hebben, dan loopt dit op tot in de duizenden euro’s op jaarbasis. Een goede oplossing voor bedrijven is een tankpas waarbij er bijvoorbeeld alleen getankt kan worden bij onbemande tankstations. De tankpas wordt dan aan iedere werknemer gegeven en dan wordt er automatisch op de meest voordeligste manier getankt door het personeel.

Rijgedrag

Wanneer je de eerste tip al hebt opgevolgd en je tankt bij onbemande tankstations, dan moet er nu op het rijgedrag gelet gaan worden. Vele denken dat zij zuinig rijden maar toch blijkt het dat dit (helaas) niet het geval is. Vandaag de dag zijn er verschillende applicaties die je kan installeren. Deze applicaties geven jou dan een indicatie van hoe je rijdt en waar er eventuele verbeteringen mogelijk zijn. 

Ook dit is voor bedrijven zeer interessant. Sommige applicaties geven ook  het rijgedrag van werknemers weer door middel van rapportages. Bij deze applicaties kan er geconstateerd worden of er zuinig gereden wordt of juist niet en of er zelfs verbeterpunten liggen met betrekking tot de belasting van de auto. Hierdoor kan er ook bespaard worden op slijtage- en onderhoudskosten

Terug naar overzicht