Besparen op je autoverzekering

De premies van autoverzekeringen veranderen door de jaren heen nogal. Soms zijn ze hoog, dan weer een stuk lager. Maar over het algemeen geldt dat je door goed te vergelijken veel geld kunt besparen.

Onderzoek laat zien dat veel automobilisten honderden euro’s te veel betalen voor hun autoverzekering. De meeste consumenten lijken dit echter dit niet te beseffen. Of ze beseffen het wel maar ze hebben geen zin om erover na te denken. Verzekeringen zijn saai, nietwaar? In dat geval is het des te merkwaardiger dat de gemiddelde consument voor een paar euro verschil wel naar een andere supermarkt gaat, terwijl de besparing op een autoverzekering kan oplopen tot honderden euro’s per jaar!

Te veel betalen

Uit het onderzoek blijkt dat automobilisten gemiddeld 237 euro per jaar in z’n zak kan houden. Voor mensen met een WA Volledig Casco-verzekering (‘all-risks’) kan de gemiddelde besparing op jaarbasis zelfs oplopen tot 276 euro, terwijl automobilisten met alleen een WA-verzekering gemiddeld altijd nog jaarlijks 169 euro kunnen besparen. Op WA Beperkt Casco (mini-casco / WA-plus)-verzekeringen is de gemiddelde besparing 211 euro. Toch een leuk digitaal cameraatje, elk jaar weer. Of wat leuke lunches tijdens de vakantie.

Autoverzekeringen vergelijken

En dat terwijl het vergelijken van autoverzekeringen en overstappen naar andere verzekeraars veel eenvoudiger is geworden via een vergelijker voor autoverzekeringen en de goedkopere autoverzekering niet per se slechtere voorwaarden heeft. Sterker nog, de goedkopere verzekeraars kennen vaak gelijkwaardige en in sommige gevallen ook betere voorwaarden voor de autoverzekering. Zelfs wat dienstverlening betreft scoren ze vaak hogere punten, zo blijkt uit een onderzoek naar klanttevredenheid. Verzekeraars die rechtstreeks met hun klanten communiceren — de zogeheten ‘direct writers’ — krijgen de hoogste waardering van hun klanten. Overigens scoort geen enkele verzekeraar lager dan een ruime voldoende.