Archief voor de 'Autotests' categorie

Citroën C4 e-THP 130: de voordelen van downsizing!

Het is een teken des tijds: steeds meer constructeurs verkleinen hun motoren. Viercilinders vervangen zescilinders of viercilinders worden driecilinders. Is dat een slechte zaak? Eigenlijk niet. Die ‘kleine’ driecilinders bundelen de beste technologie die momenteel beschikbaar is en zijn …

Audi S3 Cabriolet: snelle jongen met pruik

Audi blijft het aantal koetswerkversies van de A3 vermenigvuldigen. De sportieve S3 volgt logischerwijze dezelfde beweging. Maar verliest de S3 een beetje van zijn sportiviteit door de overgang naar een cabriovorm? We zoeken het antwoord in deze test.    

BMW X5: sportieve tank

Dit is de derde generatie van de bekende SUV van BMW. Je herkent het nieuwe model misschien niet op het eerste gezicht, hoewel alles veranderd is. BMW heeft hem ontworpen om nog doeltreffender en zuiniger te zijn op de weg, maar verwaarloosde de offroadeigenschappen. Tijd voor een test.

Audi S1: kleine Belg met vierwielaandrijving

Dit is de snelste auto die in België gebouwd wordt. De S1 is het vlaggenschip van het A1-gamma en bovendien de schepper van een nieuw segment: de snelle stadswagen met vierwielaandrijving. Hij doet het helemaal anders dan de rest.

Kia Sportage 2.0 GDI 2WD ExecutiveLine

In een relatief kort tijdsbestek heeft de Kia Sportage veel klanten aan zich weten te binden. Met zijn goede looks , concurrerende prijsstelling en zeven jaar garantie groeide de crossover uit tot de bestverkopende Kia in Europa. Na vier jaar dienst heeft Kia de Sportage een verjongingskuur gegund. Optisch zijn de verschillen nauwelijks te zien, maar onderhuids zijn de wijzigingen vergaand. Zo is de zwaarste benzinemotor door een moderner direct ingespoten blok vervangen en zijn onderstel, aandrijflijn en interieur aanzienlijk verfijnd.

Mercedes C-Klasse : baby-Benz of baby-S?

Wat een weg heeft Mercedes afgelegd sinds de geboorte van de 190 (W201) in 1982. Dit is al de vijfde generatie (W205). Elke generatie ging erop vooruit qua ruimte en veiligheid, maar nooit werd het hogere gamma van de E-Klasse naar het tweede plan verwezen. Wat heeft de E-Klasse vandaag nog meer te …

Kia Soul: de ziel van Kia

Laten we niet rond de pot draaien: de vorige Soul was bij ons een flop en het merk staakte plots de verkoop. Nochtans probeert het Kia het nog een keer, gesterkt door goede resultaten in het buitenland. Maakt hij nu ook kans bij ons?  

Skoda Octavia Combi RS 2.0 TSI DSG

Krijg je nog steeds beelden van roestige, matig rijdende Oostblok-auto’s op het netvlies als je denkt aan Skoda, dan is het tijd om plaats te nemen in de nieuwste Octavia. Ben je bij een eerste blik op het exterieur nog niet om, dan zal het binnenste je overtuigen. Het Tsjechische merk kan puur op kwaliteit de concurrentie aan met gevestigde merken. Toch bleven de verkopen van de RS’en in het verleden achter bij de snelle versies van middenklassers van bijvoorbeeld Volkswagen en Ford. Wij gingen op pad met de verse Octavia RS Combi, om uit te vinden of deze versie de potentie heeft de trend te doorbreken en wel een deuntje kan meezingen in dit niche-segment.

DS3 cabrio Racing: 207 paarden in de wind

Het succes van de DS3 en het premiummerk DS geeft Citroën vleugels. Er komen steeds meer varianten bij. We kenden al de exclusieve DS3 Racing en de Cabrio, al heeft die eerder een groot schuifdak dan een cabriodak (wat daarom niet minderwaardig is). 

Alfa Romeo 4C: exclusieve test

Ik duw het gaspedaal in: met een uitzonderlijke kracht wordt de bolide naar voren gekatapulteerd terwijl de uitlaat schreeuwt en de turbo verwoestend hard blaast. Nooit leek een wagen voor op de weg zo sterk op een racebolide. Welkom aan boord van de 4C, een waardige erfgenaam.