Archief voor de 'Autonieuws' categorie

Extreme Mitsubishi Evo X voor Verenigd Koninkrijk

Mitsubishi levert de Lancer Evo X al sinds eind 2011 niet meer in ons land, maar onze westelijk gelegen buren kunnen nog altijd genieten van de levende Japanse legende.

De AutoWeekend Top 10: de leukste Golfjes

Zaterdag, lijstjesdag. Ieder weekend behandelen we een top 10, van goedlopende modellen tot de meest gewilde kleuren. Kortom, alles uit de autowereld, samengevat in een lijstje. Deze week, in het kader van 40 jaar Golf, de leukste Golfjes!

Beloning topman Ford omhoog

Alan Mulally, de topman van Ford, ontvangt over 2013 een beloning die 11 procent hoger ligt dan een jaar eerder. Dat maakte Ford vrijdag bekend.

Elektrische auto kost Belastingdienst half miljard

De Belastingdienst heeft in 2013 zeker een half miljard euro moeten betalen voor de fiscale stimuleringsmaatregelen voor (semi-)elektrische auto’s.

General Motors roept nog meer auto’s terug

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) roept wereldwijd nog eens een miljoen auto’s terug vanwege mogelijke technische mankementen aan het contact.

‘Lichtgewicht Jaguar F-Type mogelijk’

Boven aan de pk-ladder van de F-Type staat de R Coupé met onder de kap een dikke V8 met supercharger. Volgens berichtgeving uit Australië houdt Jaguar de mogelijkheid open om daar een lichtgewicht versie van te brengen.

Kevin Abbring wint kwalificatie Acropolis Rally

Deze week schreven we dat onze eigen Kevin Abbring met een Peugeot 208 T16 van start zal gaan aan de Acropolis Rally in Griekenland. Vandaag blijkt de jonge Nederlandse rallyheld een heel strakke tijd neergezet te hebben tijdens de kwalificatie.

Volkswagen Golf R Variant: onmogelijke combinatie?

De Golf Variant op deze foto is misschien wel een ‘spookauto’, een model dat uiteindelijk nooit gecommercialiseerd zal worden. Volkswagen heeft namelijk nog altijd niet besloten of deze R-versie van de compacte break effectief in productie gaat. Deze Golf R Variant is gewapend met grote …

David Brown’s Speedback GT ademt iconische DB5

Voor wie het nog niet wist: alle DB’s van Aston Martin dragen de afkorting van Sir David Brown, de man die het Engelse sportwagenmerk na WOII in handen wist te krijgen. De gelijknamige persoon achter deze Speedback GT is echter geen familie van die man met adellijke titel. Al zou je dat wel denken.

Nieuwe motoren voor Audi’s Q3 en A3 Cabriolet

Audi heeft nieuwe aandrijflijnen voor de Q3 en A3 Cabriolet op de prijslijst geïntroduceerd.